Δεσμεύομαι οι γειτονιές μας να ξαναγίνουν κέντρα πολιτισμού κι όχι τόποι βιαιοτήτων

Δεσμεύομαι οι γειτονιές μας να ξαναγίνουν κέντρα πολιτισμού κι όχι τόποι βιαιοτήτων

Η καθημερινότητα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα δεν είναι μόνο οι κομματικοί και δημοτικοί διαξιφισμοί. Είναι πρωτίστως η συνεχής μέριμνα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των δημοτών και όλων όσοι εργάζονται στην πόλη μας.

Συνεπώς, εμείς στη «Σύγχρονη Πόλη» θεωρούμε μείζον γεγονός το νέο βίαιο ξέσπασμα ανηλίκων, εναντίον ανηλίκων στη Νέα Χαλκηδόνα. Έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε όσο μπορούμε την κοινωνική ζωή των παιδιών μας, στα πρώτα της βήματα. Οι γειτονιές μας μπορούν και πρέπει να ξαναγίνουν κυψέλες ομαλής κοινωνικής συμβίωσης, κέντρα πολιτισμού κι όχι τόποι βιαιοτήτων.

Ο Δήμος έχει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς ως αυριανή Δημοτική Αρχή, σε συνεννόηση με την Αστυνομία και τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας θα κινηθούμε σε τρία επίπεδα:

  1. Την ένταξη στη σχολική ζωή πολιτιστικών δράσεων με επίκεντρο τις γειτονιές και έμφαση στα ανήλικα παιδιά,
  2. Την ανάδειξη και προβολή προσπαθειών από συμπολίτες μας, που δείχνουν έμπρακτα την αγάπη και τη φροντίδα τους για την πόλη και την κοινωνική γαλήνη και
  3. Την ένταση των ελέγχων από την Αστυνομία σε κάθε γειτονιά, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια βίαια περιστατικά με θύματα αθώα παιδιά.
  4. Σκοπός της «Σύγχρονης Πόλης» είναι να αγαπήσουμε και πάλι τις γειτονιές μας, όπως έκαναν οι προηγούμενες γενιές.

Να ζούμε αρμονικά κι ειρηνικά στην πόλη μας.

Τόσο απλό κι όμως τόσο μακρινό στη σημερινή πραγματικότητα.

Με τη «Σύγχρονη Πόλη» θα αγαπήσουμε και πάλι τη γειτονιά μας και ολόκληρη την υπέροχη πόλη μας.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *